Přihlaste děti do výtvarné soutěže

16.5.2023

Nadace Bezpečná Olomouc vyhlašuje již 17. ročník výtvarné soutěže pro mateřské a základní školy. Letošní ročník soutěže Bezpečná Olomouc reaguje jako vždy na bezpečí v našem městě a ochranné orgány, které jej zajišťují – záchranáři, lékaři, hasiči, policie, popeláři. Také reaguje na globální a celosvětovou krizi v oblasti znečištění planety, ekologické a energetické krize, zachování diverzity přírody, třídění odpadu a učení se pokoře a ohleduplnosti ke všem živým formám na naší planetě. Slavnostní vernisáž a předání cen proběhne začátkem října (termín bude upřesněn).

Zaslané výtvarné práce posoudí výtvarná porota, která je vybrána z výtvarných pedagogů působících na VŠ, SŠ a v DDM. Porota v každé kategorii vybere nejhezčí díla a udělí ceny.

Téma soutěže zahrnuje více námětů:

1. Bezpečnost ve městě – policie, lékaři, záchranáři, hasiči, popeláři. Dále možno ztvárnit dopravní situace a pravidla silničního provozu.

Příklad: Výtvarně ztvárni člověka vykonávajícího tuto profesi nebo situaci s ním spojenou atd.

2. Bezpečí života, ochrana přírody – jak se chovat správně v přírodě, jak třídit odpad, proč podporovat ekologické projekty a obnovitelné zdroje, jak chránit živé tvory i zeleň, jak se starat o čistotu přírodních krás, vodních zdrojů, jak šetřit pitnou vodu atd. Příklad: ztvárni situaci jak sbíráš odpadky, třídíš odpad atd.

Cíl: Vytvoř obraz či 3D model na zvolené téma v libovolné technice.

Technika: volba techniky je libovolná

Formát:

- u jednotlivců v 2D do rozměru A2, u 3D – max. rozměr 40 x 40 x 40 cm

- u skupinových prací 2D do A1, u 3D – max. rozměr 100 x 100 x 100 cm

Odevzdání výtvarných prací na FZŠ Komenium do 15. 9. 2023. Do uvedeného data lze zaslat výtvarné práce nebo osobně doručit na FZŠ Komenium, 8. května 29, Olomouc 77900.

Nejnovější články

Další aktuality
Zveme vás na adventní varhanní koncert

Zveme vás na adventní varhanní koncert

V pátek 15. prosince proběhne v katedrále sv. Vácvala tradiční varhanní koncert.

Děti si užily vernisáž svých děl

Děti si užily vernisáž svých děl

V pondělí 30. října 2023 proběhla ve Velkém freskovém sále v budově FZŠ Komenium slavnostní vernisáž a vyhlášení vítězů 17. ročníku výtvarné soutěže pro ZŠ a MŠ.

Známe vítěze výtvarné soutěže

Známe vítěze výtvarné soutěže

Nadace Bezpečná Olomouc odhalila vítěze 17. ročníku výtvarné soutěže pro MŠ a ZŠ. Letos dorazilo celkem 125 výtvarných děl, která hodnotila porota sestavená z výtvarných pedagogů, didaktiků a umělců. Tématy byly bezpečnost ve městě, bezpečí života a ochrana přírody. Kromě hlavních cen porota udělila i čestná uznání.